Zašto postoji KupiSadnice.com?

Stranica www.kupisadnice.com je edukativno-komercijalnog karaktera nastala 2012. god, što znači da  svaki posjetilac sajta može u bilo koje doba dana npr. sa posla, vikendice, od kuće ili drugog mjesta naručiti ukrasne sadnice za dvorište, kvalitetne sadnice voća za plantažni uzgoj (aronija, tibetanski goji, lješnjak, amelanchier)  kao i druge proizvode kao što su hrana i dekoracija za biljke, te na taj način uštedjeti vrijeme i novac tragajući po udaljenim rasadnicima ili prodavnicama cvijeća. Na našem sajtu također možete vrlo brzo dobiti besplatne stručne savjete iz oblasti hortikulture i voćarstva za sve dileme koje imate vezane za Vaše dvorište i ukrasne biljke na našoj opciji kontakt i sve što Vas zanima vezano za vašu plantažu, vrt i uređenje vrta stići će na Vaš mail.

Ko je/šta je Net Green Agent?

Net Green Agent je izvorno ime grupacije iz EU (MAĐARSKA) koja se bavi proizvodnjom i distribucijom sadnog materijala posredstvom interneta u 32 zemlje svijeta. Od proljeća 2012. godine mi kao porodična firma smo njihovi partneri u Bosni i Hercegovini i od 2013. u Hrvatskoj, i distribuiramo proizvode iz uvoza po kojima smo prepoznatljivi, a radi se o brendu Wonderhedge, odnosno sadnicama brzorastuće/Magične žive ograde, repromaterijala iz programa Wonderhedge (Damisol Extra, SoviAqua, SoviTex) i kvalitetnim sadnicama Aronije Melanocarpa, Tibetanski Goji, Lješnjak i Amelanchier.

Pored navedenih proizvoda na tržištu BiH isporučujemo i preko 150 drugih vrsta sadnog materijala za hortikulturu, organsko gnojivo PEPTON koje je trenutno svjetski hit u organskoj proizvodnji te nudimo i organizaciju drugih usluga kao što su projektovanje i uređenje zelenih površina, projektovanje automatskih zalivnih sistema te prodaja i instaliranje opreme za navodnjavanje za hortikulturu i sportske terene, opreme za rashlađivanje vanjskih prostora i druge proizvode i usluge vezane za uređenje dvorišta i zelenih površina. U cilju pružanja što kvalitetnijih usluga Net Green Agent za svoje kupce uvijek ima na raspolaganju stručnjake iz više oblasti kao što su inžinjeri šumarstva, hortikulture, pejzažne arhitekture i agronomije. Od jeseni 2013. stupili smo u partnersku saradnju sa Biotehničkim fakultetom univerziteta u Bihaću koji se temelji na razmjeni dobara i pozitivnih iskustava tako da za naše potrebe (naše kupce) imamo uvijek na raspolaganju stručne savjete iz prve ruke što uveliko koristimo u praksi. Naime, Biotehnički fakultet za naše kupce priprema stručne savjete vezane za uzgoj aronije, lješnjaka, Goji-a, maline, kupine itd. koje im mi dalje šaljemo u vidu periodičnih obavijesti kako bih ih podsjetili šta bi trebalo raditi na plantažama a sve u cilju boljih rezultata i sve ukupnog uspjeha naših kupaca u proizvodnji.
Naša firma u Hrvatskoj posluje pod imenom Ulmus klub d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, a za sada na području RH distribuiramo isključivo proizvode iz programa wonderhedge te kvalitetne sadnice Aronije Melanocarpe, Lješnjaka, Goji berry i Amelanchier. Narudžbe se vrše putem stranica www.kupisadnice.hr i  www.wonderhedge.hr 

Naša ideja je sada pozitivna praksa !?

Od samog početka rada našeg sajta KupiSadnice.com i www.magicaograda.ba istinski kupci su prepoznali prednosti ovakvog načina nabavke/kupovine sadnog materijala i podržali našu ideju o prodaji putem interneta i isporuke posredstvom brze pošte. U BiH smo prvi organizovali masovne sezonske isporuke sadnog materijala za naše kupce i do danas nastavili upražnjavati takav vid poslavanja, što nastojimo činiti i ubuduće.
Ono što nas razlikuje od drugih dobavljača jeste to što mi nakon isporuke sadnica tek počinjemo da gradimo jedan pozitivan odnos sa kupcima kroz periodične kontakte i savjetovanje kupaca u ciklusu proizvodnje.

Kako da naručim ?

Ako već znate koje sadnice trebate onda nas pozovite na brojeve 035 553 427, 062 904 685  ili samo pošaljite upit preko opcije kontakt vrstu, visinu/starost i broj komada, a mi ćemo Vam odgovoriti na upit već isti ili naredni radni dan. Ako trebate bilo kakav savjet pri odluci za narudžbu možete nas također pozvati da zajednički pokušamo naći rješenje i izvršiti najbolju selekciju biljki za Vaše dvorište i usaglasiti vrijeme isporuke.
Ako ipak samo želite neki savjet vezan za održavanje Vašeg dvorišta slobodno i bez ikakve obaveze pošaljite pitanje i vrlo brzo ćemo se potruditi da dobijete povratnu informaciju. Želite li stručnjaka na terenu, u Vašem dvorištu, voćnjaku ili sl. pozovite nas i krenimo u saradnju.

Kako se isporučuju sadnice, koja kompanija vrši isporuku, i da li je to sigurna isporuka?

Kada je sezona isporuke (jesen ili proljeće)  Net Green Agent po unaprijed pripremljenim narudžbama (narudžbe koje se obave u predsezonskom periodu su znatno povoljnije u odnosu kada naručujete u toku sezone) koje se dese od strane kupaca organizuje uvoz sadnica (magična ograda, aronija, Lješnjak, Goji berry, amelanchier itd.)  Nakon uvoza predajemo  pakete brzoj pošti Euroexpress koja u narednih 24-48h vrši isporuku paketa na adrese naših kupaca. Time smo osigurali da sadnice uvijek stignu svježe na Vašu adresu jer period od kada mi preuzmemo sadni materijal od našeg dobavljača do dolaska na adresu krajnjeg naručioca je otprilike 2 do 4 dana a sadnice budu pripremljene tako da korijen može biti vlažan i do 10-15 dana. Naše osoblje uvijek obavijesti sve kupce prvi puta do 15 dana prije isporuke i drugi puta 2-5 dana prije isporuke kako bi kupci znali kada da očekuju sadnice na adresi te da mogu pripremiti novac za plaćanje ako narudžbu nisu platili avansno. Ovakav vid isporuke vrijedi za sadnice iz uvoza tj. magična ograda, aronija, lješnjak, goji berry i amelanchier te druge sadnice po narudžbi. Ostale sadnice isporučujemo tokom cijele godine i isporuka traje 1-2 radna dana od potvrde narudžbe.
Sve isporuke sadnica u BiH za nas vrši kompanija EuroExpress koja vrši isporuku na teritoriji cijele BiH. U jesen 2014. će biti naša 6. po redu uspješna isporuka na teritoriji BiH i treća po redu u RH koju vrši brza pošta CityEX.
Do sada možemo izdvojiti obimne prihvate i isporuke sadnica aronije,  magične žive ograde i drugih sadnica u roku 24h koja se odnosi na teritoriju cijele BiH i svakodnevne manje brze isporuke pojedinačnim kupcima. Isporuku sadnica na teritoriji Hrvatske vrši brza pošta CityEX
Osoblje naših partnera brze pošte EuroExpress (BiH)  i CityEX (RH) je specijalizirano za obavljanje ove djelatnosti, tako da ne morate ni u jednom trenutku brinuti da li će naručene sadnice sigurno stići na Vašu adresu, te da li će se neka od biljki u transportu oštetiti ili osušiti. Prije svake isporuke sadni materijal se osvježi, odnosno ovlaži koliko je potrebno za period dok ne stigne na Vašu adresu. Također našim kupcima uz sadnice ili mailom šaljemo detaljna uputstva za skladištenje sadnica do sadnje i upute za svaku vrstu sadnica pojedinačno za samu sadnju.

Da li moram platiti odmah sadnice kada naručim i šta dobijam kupovinom sadnica na ovom sajtu?

Sve sadnice koje naručite plaćate pouzećem pošiljke tj. plaćate gotovinski na Vašoj adresi pri samoj isporuci, osim u slučaju da želite platiti direktno na naš račun avansno prije isporuke.
Kupovinom sadnica na www.KupiSadnice.com, www.magicna-zivaograda.com i www.wonderhedge.hr i kupisadnice.hr imate besplatne stručne savjete vezane za sadnju i nadalje nakon toga Vam šaljemo redovno savjete za održavanje i prihranu Vaših biljki koje ste kupili i drugih biljki u Vašem vrtu koje Vam šaljemo poštom ili na mail adresu u zavisnosti na koji način želite. Pri svakoj narednoj kupovini imate dodatne popuste kao stari kupac. Narudžbe veće od 900,00 KM (3500,00 KN) se plaćaju avansno na transakcijski račun Net Green Agent ili Ulmus klub d.o.o. ako je kupac iz RH. Razlozi za ove uvjete su sigurnost transfera novca i smanjenje troškova transfera novca odnosno povrata novca putem brze pošte.

Da li su sadnice koje kupujem kvalitetne?

Sve sadnice voća i ukrasne sadnice koje kupite na našim sajtovima su proizvedene/uzgojene po najvišim standardima i posjeduju certifikat ili izvještaj o kvaliteti voćnog sadnog materijala i ukrasnog bilja, fitopatološki nalaz, a neke biljke kao što su sadnice Magične žive ograde posjeduju i certifikat o dezinfekciji. Za područje RH sadni materijal posjeduje biljnu putovnicu. Ono čime se možemo pohvaliti zajedno sa našim dosadašnjim kupcima jeste da za cjelokupan sadni materijal koji potiče iz EU 100% garantiramo na prijem sadnica. To znači da kada kupite od nas sadnice u jesen ili proljeće, i u slučaju da se neka od isporučenih sadnica ne primi u prvih 60 dana vegetacije vršimo fizičku zamjenu istih za nove, svježe sadnice.  

Zašto kupovati na KupiSadnice.com?

 • prije svega kupujete kvalitetne sadnice (potvrda o ovome stiže uz račun koji šaljemo poštom)
 • 100% garancija na sadnice iz uvoza – vršimo 100% fizičku zamjenu posušenih sadnica u prvih 60 danavegetacije
 • ne trošite Vaše vrijeme i novac odlazeći do udaljenih rasadnika
 • imate veliki izbor sadnica na jednom mjestu
 • ne rizikujete transport sadnica – za Vas to rade profesionalci
 • imate pravo reklamacije na kompletnu pošiljku u narednih 3 dana od preuzimanja
 • besplatno stručno savjetovanje na upit (orezivanje, prihrana, tretmani itd.)
 • popusti pri narednim kupovinama
 • stručna pomoć pri izboru sadnica
 • prateća dokumentacija za sve biljke kao fitopatoloski nalaz, uvjerenje o kvaliteti i zdravstvenoj ispravnosti biljke
 • kupovina na Vašoj adresi, (ne idete Vi u shopping – shopping dolazi kod Vas!)
 • mogućnost plaćanja pouzećem


Komentari

No Comments Yet!

Možete biti prvi koji će upisati komentar na ovu objavu

Odgovori

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh