nazad na Početnu stranicu

Nabavka sadnica aronije

Nabavka sadnica aronije

Ove sezone posebno za naše kupce:

– kupci preko 100 kom sadnica dobivaju uz sadnice brošuru Tehnologija uzgoja aronije (praktični priručnik za uzgajivače)
– dosadašnji kupci dodatnih 5% popusta na aktuelnu cijenu na dan narudžbe
-Besplatno, najkvalitetnije organsnko gnojivo Pepton (za svakog kupca u predsezonskom periodu jesen 2016.)
-Besplatnu dostavu u BiH (za  kupce preko 200 dvogodišnjih sadnica aronije) za narudžbe do 10.10.2016 god.
-Besplatnu analizu tla u BiH (za kupce min. 800  sadnica) 

Šta bi trebali znati prilikom nabavke kvalitetnih sadnica aronije?

Vrlo često se svima nama dešavalo da u vrtnom centru ili lokalnoj poljoprivrednoj radnji kupimo neke sadnice za koje smo mislili da su kvalitetne samo iz razloga jer njihovo pakovanje ima veoma lijepu sliku. Sadnice u trgovinama budu zapakovane tako da nikada ne vidite korijen a korijen je upravo “srce”  i “pluća” sadnice. Gotovo nikada se ne zapitamo koliko dugo ta sadnica stoji na policama, kada je zapakovana i koliko puta do sada je promijenila temperaturu i okruženje i doživjela neku vrstu šoka. Zbog svega navedenog često se desi da se neke sadnice ne prime kada ih posadimo a neke čak i ne budu one sorte koja je prikazana na fotografiji pakovanja. Prilikom naredne kupovine razmislite malo o tome i ne bacajte novac uzalud…Korijen Sadnica lješnjaka

Ako sadnica ima dobar korijen i mnogo korijenovih dlačica na korijenu to je pretpostavka da je ta sadnica vrlo kvalitetna. Npr. nadzemni dio sadnice može biti razgranat u više izdanaka ali ako sadnica nema dobar korijen ne možemo biti sigurni da će siromašan i mal korijen uspjeti primiti hranjivo iz tla kako bi prehranio i dalje razvio nadzemni dio sadnice. Ako je korijen dobar tada možemo biti sigurni da biljka može nesmetano da se dalje uspješno razvija i sa sigurnošću pretpostaviti da će nam u budućnosti donijeti mnogo plodova.

 

Kako prepoznati svježu sadnicu?

DSC_0133    Prilikom kupovine uvijek se zagledajte pored korijena u nadzemni dio stabljike i vidite da li na stabljiki ima mnogo pupova iz kojih će se razviti buduće grane. Ako ima pupova vi već možete da zamislite koliko će u startu vegetacije izaći listova ili izdanaka iz te sadnice. Pored pupova uvijek možete oštrim predmetom ili noktom odguliti dio kore sa stabljike i provjeriti da li je sadnica unutra zelena i da li ima sokova u njoj. To možete uraditi na više mjesta kako bi bili sigurni da se sadnice nisu počele sušiti. Ako sadnica ima unutra svježu svijetlo zelenu boju i sokove koji su ponekad vidljivi ispod kore stabljike to je siguran znak da je ta sadnica svježa i da nije počela da se suši.

Zašto je bolje kupovati sadnice koje dolaze direktno od glavnog distributera?

DSC_0156

Kada npr. želite da posadite malu ili veliku plantažu aronije morate biti sigurni da sadnice koje dolaze do Vas nisu dugo vremena bile u transportu i da nisu osjetile velike razlike u temperaturi. Npr. kada kupujete sadnice u lokalnim trgovinama pretpostavka je da su one već nekoliko puta nakon što su zapakovane pretrpile šok vadjenjem iz zemlje, mijenjajući transport, skladište i temperaturu putujući od dobavljača do dobavljača.  U našem slučaju prije isporuke sadnice budu u hladnjači i nakon pakovanja svih paketa pošiljku transportujemo u vozilu predviđenom za prevoz sadnica te je isti dan preuzima brza pošta Euroexpress i naredni dan dostavlja na adrese kupaca. Ovako smo postigli da sadnice koje stignu do Vas ne izlažemo nikakvom riziku i to je najkraći i najsigurniji  način kako bi sadnice stigle do Vas u najboljem stanju i bile 100% sigurne i spremne za sadnju.

“Najveći dio od ukupno posađenih sadnica aronije do 2015. godine u BiH su sadnice koje je isporučio
Net Green Agent”

Zašto je Net Green Agent siguran dobavljač sadnica?

(račun, garancija na prijem, certifikat, plaćanje)

garancija 100Obzirom da posjedujemo ugovore za isporuku sadog materijala sa ozbiljnim proizvodjačima u EU otišli smo korak dalje i potrudili smo se da naše kupce zaštitimo na najbolji mogući način. Zapravo smo obezbijedili da naš kupac prilikom saradnje sa nama nema apsolutno nikakav rizik.

Kada naručite sadnice putem web stranica kupisadnice.com i kupisadnice.hr  garantujemo Vam 100%  prijem sadnica. Ako se desi da se neka od sadnica slučajno ne primi, u tom slučaju vršimo fizičku zamjenu sadnica za svježe, nove sadnice uz uvjet da nam vratite nazad one koje se eventualno nisu primile.

   Uz naručene sadnice kupcima šaljemo fiskalni račun i izvještaj o kvaliteti voćnog i sadnog materijala izdat od strane Federalnog zavoda za poljoprivredu BiH (certifikat) u BiH a u Hrvatskoj uz sadnice izdajemo EU biljnu putovnicu.d3b595b042cd76be3b7a39cce5d41db5

Ako se u budućnosti želite baviti ozbiljno proizvodnjom aronije i graditi vlastiti brend u tom slučaju će Vam pomenuti dokument mnogo značiti.

Uz certifikat možete također ostvariti i novčane podsticaje od nadležnih ministarstava.

Najbolji kupac je dobro educiran kupac

edukacija green

Jedna od bitnih razlika izmedju našeg koncepta prodaje i koncepta ostalih dobavljača sadnica jeste u tome što se mi zaista trudimo da kupcima pružimo što je više moguće informacija o svakoj biljci koju od nas žele kupiti. Nakon što potvrdite narudžbu sadnica aronije na Vašu adresu će stići pismo za pripremu sadnje aronije u kome imate sve detalje kako da pripremite zemljište prije same sadnje. To bi bila naša briga za kupce u samom startu. Uz sadnice šaljemo drugo pismo u kome su svi detalji koji objašnjavaju sadnju, brigu nakon sadnje, orezivanje, prihranu i druge detalje.

Vodimo brigu o kupcima i nakon prodaje sadnica 

edukacija

Imajući u vidu da mnogi od Vas prvi puta sade aroniju a također mnogima od Vas je aronija sporedna djelatnost pobrinuli smo se da i nakon prodaje sadnica dobijate sve stručne upute u cilju najboljih rezultata. Naime, nakon što kupite i posadite sadnice na Vašu adresu će običnom ili elektronskom poštom (kako vi želite) u narednom periodu stizati periodične obavijesti sa uputama šta bi trebali da radite na Vašoj plantaži aronije a radi se o prihrani, tretiranju, navodnjavanju, zaštiti, pinciranju, borbi protiv nametnika, prepoznavanju eventualnih problema i drugim aktuelnostima vezanim za proizvodnju aronije. Također u sklopu stručnog servisa pružamo usluge izlaska na teren inžinjera iz ove oblasti kako bi direktno na terenu dobili adekvatne stručne savjete.

Porijeklo sadnica koje distribuiramo na tržištu BiH 

Sadnice koje već od jeseni 2012. godine isporučujemo našim kupcima na teritoriji Bosne i Hercegovine su porijeklom iz EU  (Mađarska). Posjeduju svu potrebnu dokumentaciju od nadležnih institucija iz EU i BiH.

  madjarska zastava poljskaimages (2) (Mađarska, Poljska)

Od jeseni 2014. isporučujemo visoko kvalitetne dvogodišnje i trogodišnje sadnice aronije NERO proizvedene u Poljskoj po najpristupačnijim cijenama u BiH. I za ovu vrstu sadnica našim kupcima pružamo garanciju na prijem sadnica što nas čini najsigurnijim dobavljačem sadnica aronije u BiH do sada.

Prilikom isporuke naših sadnica na Vašu adresu u kutiji će biti izvještaj o kvaliteti voćnog sadnog materijala izdatog od strane Federalnog zavoda za poljoprivredu BiH te  ostala prateća dokumentacija koja se odnosi na porijeklo i kvalitet.

Samo za one koji žele aroniju na organski način

gratispepton

Svim našim kupcima besplatno uz sadnice -Pepton 85/16 organsko gnojivo   

Od sezone jesen 2014. svakom kupcu sadnica aronije poklanjamo i startno organsko gnojivo potrebno za samu sadnju a radi se o organskom gnojivu Pepton 85/16. Dozu koju dobijete u paketu zajedno sa sadnicama istresete u posudu sa vodom, izmiješate i otpakovane sadnice potopite do pola u vodu sa gnojivom tako da se korijen natopi nekoliko sati prije sadnje. Sadnice u takvim uslovima mogu biti i do 24h ali bitno je da ne smrznu ako je jesen ili da nije pretoplo ako je proljetna sadnja.

Sorte koje isporučujemo

Sadnice koje isporučujemo su Aronia Melanocarpa i NERO

– jednogodišnje 25-35cm aronia melanocarpa (Mađarska) 

– dvogodišnje 35-50cm aronia melanocarpa (Mađarska)

– dvogodišnje sadnice extra klase aronija NERO (Poljska)

– trogodišnje 55-100cm aronia NERO (Poljska)

Pakovanje i isporuka

1533771_576918909050638_72822203_n

 Prilikom isporuke sadnice pakujemo u pvc vrećice u svežnjevima po 50 kom. a zatim u kartonske kutije ili deblje pvc vrećice ovisno od količine koja se pakuje za kupca.  Ovakav način pakovanja omogućava da sadnice do Vas stignu u nepromjenjenom stanju tj. onakve kakve smo ih i poslali, a kada ih otpakujete njihov korijen obavezno mora biti vlažan, te su sadnice u tom slučaju spremne za sadnju.

Isporuka sadnica aronije 2014/2015Veliki broj uspješnih isporuka i zadovoljnih kupaca opravdano nam daje sigurnost i stoga se uvijek odlučujemo kupcima dati garanciju na prijem sadnica, obzirom da smo sigurni u kvalitet i stanje isporučenih sadnica.

Kada isporučujemo sadnice aronije ?

Sadnice aronije isporučujemo dva puta u toku godine tj. u proljetnoj i jesenjoj sezoni. Proljetna isporuka je od polovine marta do polovine aprila, odnosno do početka vegetacije. Jesenja isporuka počinje 10-15 dana nakon prvih jačih mrazeva, tj. kada prestane vegetacija i sa aronije spadne list.  2012. i 2013. godine naša  jesenja isporuka je bila 20. oktobra a 2014. 28. oktobra dok zvaničan uvoz i proljetnu isporuku uvijek radimo 30. marta.
Sada u predsezonskom periodu 2015. godine isporuku radimo već od 15. januara u krajeve gdje je temepratura veća od 2-3 stepena iznad nule i takva sadnja je ravna jesenjoj sadnji obzirom da će sadnice imati dovoljno vremena da se prilagode do početka vegetacije.

Vanesa

Jesenju sadnju još preporučujemo iz razloga što biljke posađene na jesen usvoje više vlage od snijega i kiše tako da u proljeće kada krene vegetacija one ranije i energičnije krenu da listaju u odnosu na one sadnice koje su posađene u proljeće. Sadnice posađene u jesen će na kraju godine biti za oko 10-ak cm veće od sadnica posađenih na proljeće na istoj parceli. Također sadnice posađene u rano proljeće obećaju isti učinak kao one posađene u jesen.

Također oko sadnica posađenih u jesen i rano proljeće imamo i manje brige kada je u pitanju zalijevanje jer su bolje opskrbljene vodom, odnosno vlagom.

Kako sadnice nabaviti jeftinije i uštedjeti značajnu sumu novca ?

 Potvrdite Vašu narudžbu ranije. Svim kupcima koji planiraju proljetnu sadnju savjetujemo da sadnice naručuju već u toku zime po vansezonskim pogodnostima a kupcima koji žele sadnice posaditi na jesen preporučujemo da narudžbu naprave već preko ljeta kada nudimo obezbjedjenje narudžbe po znantno nižim cijenama. Ako se odlučite za narudžbu po nižim cijenama u vansezonskom periodu i na taj način uštedite i do 20% od ukupne cijene.

Platite avansno prije isporuke i ostvarite dodatnih 3% na ukupnu cijenu. Ako sadnice plaćate avansno do 15.10. za jesenju sezonu ili do 15.03. za proljetnu sezonu možete ostvariti dodatnih 3% popusta na ukupan iznos za plaćanje.

Pozovite nas ili nam ostavite kontakt i pozvat ćemo mi Vas, dati Vam upute i primiti Vašu narudžbu. Broj tel na koji možete pozvati je 035 553 427 i 062 904 685 ili email: prodaja@kupisadnice.com.

Besplatna dostava u BiH za kupce preko 200 dvogodišnjih sadnica aronije*   

euroexpress slikabesplatna dostava

Svim kupcima koji naruče iznad 200 komada dvogodišnjih sadnica obezbjeđujemo besplatnu dostavu na teritoriji Bosne i Hercegovine.

* Besplatna dostava odnosi se na kupovinu/rezervaciju sadnica u van sezonskom periodu ( do 10.10.2016.)

Besplatna analiza zemljišta za kupce preko 800 sadnica aronije

analiza-zemljista 2     gratisBTF logo

Našim kupcima nudimo i uslugu hemijske analize zemljišta s detaljnom pismenom preporukom za tretiranje zemljišta i samu sadnju.

Hemijsku analizu zemljišta za naše kupce vrši Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću. Redovna cijena analize je 48,50 KM i dodatno plaćate 25,00 KM dostavu uzorka  i nalaza. Cijena vrijedi za cijelu BiH. Ako se odlučite raditi analizu tla javite nam se i dat ćemo Vam upute kako da uzimate uzorak.

Cijena sadnica  images (1)

(posebne predsezonske pogodnosti za potvrdu narudžbe do  15.10.2016.)

Cijena sadnica uvijek zavisi od sljedećeg:

-perioda narudžbe (ako potvrđujete narudžbu u vansezonskom periodu sadnice su jeftinije i do 15% – plaćanje možete obaviti  prilikom isporuke)

-količine sadnica – CIJENOVNIK

-načina plaćanja (ako plaćate avansno ostvarujete dodatni popust od 3%)cijene sadnica su sa uračunatim PDV-om i predsezonskim popustima

Javite nam se na telefone. 035 553 427 ,  062 904 685 ili nam pišite na prodaja@kupisadnice.com

Biće nam zadovoljstvo i da nas lično posjetite zbog dogovora, nalazimo se u Lukavcu u ul. Branilaca Bosne bb

Plaćanje 

Naručene sadnice možete platiti na tri načina:
– gotovinski pri isporuci (kada Vam sadnice isporuči brza pošta na Vašu adresu)
– avansno po predračunu (minimalno 7 dana prije isporuke)

– kartično plaćanje na 12 rata sa  karticom UniCredit banke

Kreditiranje

vect-eki_logo-cmyk

KREDITIRANJE KUPACA  – 60 mjeseci do 50.000,00 KM
 
U cilju finansijske pomoći naših kupaca prilikom podizanja plantaže  01.10.2015. godine potpisali smo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa MKO EKI. Cilj ove kreditne linije je kreditiranje naših kupaca koji podižu prvenstveno plantažu aronije, borovnice, maline, kupine i drugih voćnih kultura  i ugradnju automatskih zalivnih sistema.
Kredit se može realizovati veoma brzo tj. 3-5 dana od dana izrade predračuna za robu koju nabavljate od Net Green Agent-a.
Iznos kredita je od 300,00 KM do 50.000,00 KM a maksimalni rok otplate je 60 mjeseci. Grace period je maksimalno 12 mjeseci.
Vrijedno je pomenuti da kredit mogu realizirati svi kreditno-sposobni građani iz Federacije, Brčko-distrikta i Republike Sprske.
 1__47__ms1.rvf_2
Više informacija na tel. 035 553 427 ili 062 904 685, e-mail prodaja@kupisadnice.ba ili u najbližoj poslovnici MKO EKI. www.eki.ba

Brojne reference naših firmi (Net Green Agent Lukavac, BiH i Ulmus Klub Zagreb, RH)

10511510_1537090239848139_1099303001843569922_o

Baveći se uvozom i distribucijom kvalitetnih sadnica od 2012. godine u BiH i Hrvatskoj možemo se pohvaliti sa više hiljada zadovoljnih kupaca koji su od naših sadnica uspješno formirali plantaže i već sada počinju da ostvaruju prihod od prodaje svježih plodova ili sokova i drugih proizvoda od aronije.

Medju našim kupcima ima i onih koji kupuju sadnice aronije za domaćinstvo u količini od 10 sadnica koje jako cijenimo i rado im šaljemo sadnice a posebno ističemo u opciji reference kupce koji su sada već profesionalci u proizvodnji aronije i koji su zasadili i do 5.000 komada.1559523_605087529604762_5972248231170707413_o Naše sadnice smo do sada slali u sve dijelove BiH i Hrvatske i već drugu ljetnu sezonu koristimo da posjetimo neke od njih i snimamo njihove plantaže. Neke od tih video prezentacija možete pogledati na opciji Videoteka.  Mišljenja smo da mnogobrojne reference odnosno veliki broj kupaca koji nam je ukazao povjerenje jeste najbolji pokazatelj koliko smo požrtvovani i otvoreni za realnu i fer saradnju, svakim danom se trudimo pridobiti nove kupce pritom nikada ne zaboravljajući na one stare jer upravo ona pažnja  koju poklanjamo kupcima nakon prodaje je ključan momenat u našim uslugama a razlog tome je što mnogobrojni kupci su početnici koji se prvi puta bave sadnjom. Paralelno sa njima istražujemo i razmjenjujemo savjete, tražeći uvijek bolje, modernije načine i tehnologije uzgoja koje su se pokazale ispravne u praksi i pružajući im na taj način neki vid edukacije u cilju najboljih rezultata jer čvrsto smo uvjereni da ako naš kupac dugoročno gledajući nije uspješan u tom slučaju i naš posao nema svijetlu budućnost. Radujemo se svakoj novoj saradnji i želimo Vam sretnu i uspješnu sadnju !

                                                                                                                                           Net Green Agent Lukavac i Ulmus Klub d.o.o. Zagreb.

10531440_1537089646514865_4243479717063297822_o

U nastavku ispod pročitajte dodatne članke vezane za aroniju….

Komentari

No Comments Yet!

Možete biti prvi koji će upisati komentar na ovu objavu

Odgovori

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh