nazad na Početnu stranicu

O Net Green Agent-u

O Net Green Agent-u

Net Green Agent je firma iz Lukavca kod Tuzle koja se bavi distribucijom sadnica posredstvom web stranica brzom poštom te organizacijom izvodjenja svih usluga u hortikulturi i voćarstvu. To je porodična firma nastala 2012. god. a veoma smo prepoznatljivi u cijeloj BiH i RH po kvalitetnim sadnicama aronije i magične žive ograde.

Sve je počelo kada smo jednu vrstu hobija (Ljubav prema biljkama) pretvorili u profesiju. Na jednom Evropskom sajmu hortikulture smo upoznali vlasnike firme koja se bavi proizvodnjom i distribucijom sadnog materijala u preko 30 zemalja Evrope pa čak i Kanadi. Slučajno poznanstvo smo ubrzo pretvorili u poslovno a sada već i privatno prijateljstvo.20140109_154656

Zapravo povod za posao je bila biljka i repromaterijali iz programa Wonder hedge (Magična živa ograda) koja se u to vrijeme nije prodavala u BiH. Napravili smo dogovor, vratili se u BiH, registrovali firmu i nakon svega potpisali ugovor za distribuciju u BiH.

Obzirom da u svakoj zemlji ova biljka nosi trivijalni naziv zbog svojih posebnih osobina a prije svega brzog rasta i otpornosti morali smo joj dati i ime u BiH. Kako se kod naših kolega u Srbiji zvala Čudesna ograda mi smo odabrali naziv Magična živa ograda a kada smo registrovali firmu Ulmus Klub d.o.o. u Zagrebu (2013.) zbog iste namjene, u Hrvatskoj smo  istoj biljci dali naziv Čarobna živica.

magicna ograda manja

U proljeće 2012. smo uvezli prve sadnice Magične ograde u BiH i možemo se s ponosom pohvaliti da ovu biljku ni u Hrvatskoj ni u BiH nije niko nikada sadio prije nas, što znači da smo je mi prvi donijeli na pomenute prostore a u budućnosti će sigurno krasiti mnoga dvorišta i služiti kao ograda, parkovsko drveće i sl.

U jesen 2012. dodatnim ugovorima našu ponudu proširujemo sa preko 100 vrsta ukrasnih sadnica i uslugama organizacije projektovanja i uredjenja zelenih površina oslonivši se čvrsto na naše mlade kolege sa svježim idejama i željnih dokazivanja. Vrijedno je pomenuti da je prosjek starosti vlasnika firme i svih saradnika ispod 30 god.

 Aronija prava

U proljeće 2013. god. smo počeli da odgovaramo na sve više poziva kupaca koji su tražili sadnice aronije i u proljetnoj isporuci 2013. počinjemo da vršimo i prodaju voćkarica iz EU i to sadnice aronia melanocarpa po kojima smo sada prepoznatljivi na tržištu BiH i RH, zatim Goji bobice, Lješnjak i Amelnchier (slatka voćkica nalik na Borovnicu ili Aroniju).

 Istovremeno usluge proširujemo sa organizacijom projektovanja i ugradnje automatskih zalivnih sistema u hortikulturi.

Obzirom da je za naše sadnice magične ograde i aronije bila velika potražnja od strane kupaca iz Hrvatske u ljeto 2013. registrirali smo firmu u Zagrebu pod nazivom ULMUS KLUB d.o.o. i uspješno počeli prodaju na terotoriji Hrvatske od sezone jesen 2013. Sadnice koje distribuiramo na terotoriji RH dolaze direktno u HR od istih proizvodjača iz zemalja EU kao i za BiH.fejlec

Za sezonu jesen 2014. i proljeće 2015. smo dodatnim ugovorom obezbijedili i sve popularnije sadnice  Goji bobica. U relativno kratkom razdoblju našeg razvoja i proširenja tržišta imali smo sve veću potrebu da kupcima obezbijedimo i kvalitetnu edukaciju i stručne savjete prilikom kupovine sadnog materijala a i u periodu nakon kupovine, obzirom da je naša praksa da nakon prodaje sadnica nastavljamo našim kupcim slati stručne savjete koji se odnose na održavanje u cilju najboljih rezultata. Tražeći partnera u tome napravili smo sporazum o naučno-poslovnoj i tehničkoj saradnji sa Biotehničkim fakultetom univerziteta u Bihaću u proljeće 2014. god. i za iniciranje saradnje u saradnji sa stručnim profesorima fakulteta organizovali predavanje na temu “tehnologija uzgoja perspektivnih voćnih vrsta iz grupe jagodičastog voća” u prostorijama fakulteta koje je bilo otvoreno za sve zainteresovane proizvodjače.DSC07626

Sada trenutno sve stručne savjete iz oblasti voćarstva za naše kupce priprema Biotehnički fakultet a za sezonu jesen 2014. i proljeće 2015. zajedno pripremamo i jedan praktični priručnik za uzgajatelje aronije i goji bobica koji će se nalaziti u kutiji svakog kupca zajedno sa sadnicama aronije i goji bobica.

O kvalitetu sadnica i usluga koje nudimo govore naše brojne reference iz različitih krajeva BiH i RH. Odgovor na pitanje kako možemo udovoljiti našem zahtjevnom tržitu leži u činjenici da posjedujemo  certificiran i kvalitetan sadni materijal, spremni smo se zajedno s kupcima educirati i podijeliti znanje sa njima, naš tim čine mladi stručnjaci – veoma fleksibilne osobe, imamo jasnu viziju, spremni smo ponuditi uvijek nešto novo i nešto više.

Za tri godine djelovanja na našem tržištu unijeli smo nekoliko noviteta u samoj trgovini sadnicama koristeći nove tehnologije (internet) i brzu poštu  euroexpress kao moderni oblik organizovanja distribucije proizvoda. U BiH a i RH smo prvi organizovali masovne isporuke sadnica brzom poštom koje su naručene putem telefona ili putem interneta i hiljadama kupaca uštedjeli vrijeme i novac prilikom nabavke sadnica.

Trenutno je naš sajt kupisadnice.com vodeći u BiH za nabavku sadnica aronije, Goji-a, ukrasnih sadnica  i pružanju usluga iz oblasti hortikulture a sajt www.magicnaograda.ba jedini za prodaju sadnica Magične ograde i repromaterijala za žive ograde.

DSC_0024

U našem stručnom timu imamo stručnjake iz oblasti voćarstva, hortikulture, šumarstva i pejzažne arhitekture. Trudimo se uvijek prije svega educirati kupce i udovoljiti njegovim potrebama na najbolji mogući način stavljajući samu prodaju u drugi plan.

Naša vizija je da preslikamo što je više moguće pozitivne poslovne prakse iz ovih oblasti iz zemalja EU te da podignemo svijest naših gradjana – kupaca u smislu boljeg razumijevanja i očuvanja prirode.

Nadamo se uspješnoj saradnji i sa Vama…

Komentari

No Comments Yet!

Možete biti prvi koji će upisati komentar na ovu objavu

Odgovori

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh