Sistem automatskog navodnjavanja

Sistem automatskog navodnjavanja

Poštujući naše kupce i njihove zahtjeve, odlučili smo početi distribuirati i ugrađivati opremu za navodnjavanje priznate američke marke HUNTER kao i klimatizaciju vanjskih prostora tj. bašte kafića, restorana itd., a u pitanju je priznati svjetski brend FogMaster.

Prednosti sistema za automatsko navodnjavanje – HUNTER je ekspert u zalivanju zelenih površina

 • zalivanje vrtova
 • parkovsko navodnjavanje
 • zalivanje javnih zelenih površina
 • navodnjavanje sportskih terena: teniskih, fudbalskih i golf terena

Zašto baš automatski zalivni sistem HUNTER?

 • HUNTER je proizvod vrhunskog kvaliteta
 • udobno i elegantno riješava zalivanje
 • štedi Vaše dragocjeno vrijeme
 • štedi vodu (radi noću, kada je isparavanje najmanje)
 • daje precizno, ravnomjerno zalivane zelene površine
 • uvećava vrijednost Vaše nekretnine
 • nevidljiv i ne smeta aktivnostima na travnjaku zaliva umjesto Vas

Sustav za automatsko navodnjavanje štedi vrijeme koje se obično troši stojeći sa šmrkom u ruci i omogućava da vaš travnjak i posađeno bilje dobije vodu i u vašem odsustvu. Pored uštede vremena sustav za navodnajvanje omogućava ravnomjernu aplikaciju vode prema potrebama biljnog materijala, stvarajući na taj način optimalne uvjete za razvoj bilja, sprječava pojavu korova i bolesti bilja, te štiti sredstva koja ste uložili u uređenje travnjaka i kupnju ukrasnog bilja.

Prednosti sustava za navodnjavanje su sljedeće:

 • jednoličnau distribucija vode za svaku vrstu biljaka
 • mogućnost noćnog navodnjavanja, kako bi se spriječio ili smanjio termički šok kod biljaka
 • optimalno korištenje struje i vode, zahvaljujući automatskoj regulaciji i isključivanju sistema u slučaju kiše
 • uštedu vremena i radne snage, pružajući biljkama konstantnu i idealnu njegu
 • maksimalnu izdržljivost sistema u svakoj situaciji, pa i kod izuzetno vrućih i sušnih ljeta
 • maksimalnu iskoristivost zelenih površina, bez razbacanih cijevi naokolo i bučnih metalnih prskalica koje opasno strše iz zemlje
Saznajte više (sistem, cijena, ušteda, kontrola, održavanje)

Sistem kap po kap
Kapaljke sistema kap po kap dovode tačno određenu količinu vode u zonu korjena.Idealno za navodnjavanje živica,drveća,grmlja i biljaka u posudama.Zbog reguliranog pritiska vode pogodne su i za navodnjavanje na kosinama.

Cijena uvođenja sustava
Cijena uvođenja sustava za navodnjavanje ovisi uglavnom o veličini površine, raspoloživom priključku na vodu, te složenosti u pogledu hortikulturnog rješenja i oblika površina. Ravni travnjaci pravilnog oblika po kvadratnom metru, posebno uz veliku raspoloživost vode znače najmanji trošak jer se površina navodnjava manjim brojem rasprskivača, a njih više može raditi istovremeno. Kod preciznijeg navodnjavanja površina nepravilnog oblika, izbjegavanja prskanja staza, površina s intenzivnijom sadnjom, kaskadnih vrtova s visinskim razlikama, potrebi izvedbe prodora, prosjeka i sl. trošak se naravno povećava. Vrlo često minimalne prilagodbe u planu sadnje mogu značajno pojednostavniti i pojeftiniti sustav za navodnjavanje.

Automatska kontrola navodnjavanja
Programirati rad sustava za navodnjavanje pojednostavljeno znači odrediti dane u mjesecu u koje će se navodnjavati, odabrati startna vremena za jedan ili više dnevnih ciklusa i definirati trajanje navodnjavanja po različitim zalijevanim zonama. Naoko jednostavan zadatak, pod uvjetom da znamo koliko i kada zaista trebamo zalijevati.

Ušteda vode
Ukoliko ste vaš vrt održavali zelenim uz veliki trud manualnim navodnjavanjem, sustav za navodnjavanje svakako će smanjiti količinu vode koju trošite. Pravilno isplaniran i dimenzioniran sustav sprječava gubitke vode površinskim otjecanjem, prekomjerno navodnjavanje pojedinih područja, te prilagodbu količine vremenskim uvjetima, odnosno stvarnoj potrebi biljnog materijala.

Održavanje sustava
Sustavi za navodnjavanje ne zahtijevaju gotovo nikakvo tekuće održavanje. Prilikom proljetnog puštanja u pogon treba dobro pregledati filtere uređaja zbog eventualne nečistoće ili kamenca koji se može stvoriti u periodu dok sustav miruje. Prije zime sustav svakako treba ispuhati komprimiranim zrakom. Kako biste izbjegli oštećenja uređaja prilikom ispuhivanja, prepustite pripremu sustava za zimski period i proljetno puštanje u pogon profesionalnom izvoditelju.

Komentari

No Comments Yet!

Možete biti prvi koji će upisati komentar na ovu objavu

Odgovori

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh