Sok od aronije

20 lipnja, 2016

Edukacija

0

Sok od aronije

Potrebno:

  • 2 kg bobica aronije,
  • litar vode,
  • 800g šećera,
  • jedan svježe iscjeđen limun.

Sok od aronije priprema:

Sipajte šećer u vodu u jednu šepru i to stavite na ringlu dok ne provri uz postepeno miješanje. Kada voda provri u to dodajte 2 kg svježih bobica aronije. Konstantno miješajte sve dok smješa ne počne da kuha. Dok miješate sirup, pritiskajte bobice da bi se iz njih oslobodilo što više soka. Kada dostigne tačku ključanja, potrebno je da držite još par minuta šerpu na ringli i nakon toga skinite je i ostavite da se ohladi.

Dobijen sadržaj procedite i vratite na šporet da još jednom prokuha. Nakon poslednjeg vrenja, skinite sa ringle i u sok od sibirske aronije dodajte jedan iscijeđen limun. Sve ovo dobro promiješajte i dobijeni sok sipajte u staklene flaše koje ste prije toga sterilizovali. Flaše dobro zatvorite. Napitak čuvajte na tamnom i hladnom mjestu i konzumirajte po potrebi. Ako baš želite, sirup možete i da razblažite sa malo vode.

Ostatak bobica možete da iskoristite da napravite ukusan džem od aronije. Napunite vaš frizider domaćim sokom od aronije ili zamrzivač za duže korišćenje i svakog dana uživajte u punom ukusu ovih tamnih bobica koje vam daju zdravlje u samo par gutljaja.

 

Komentari

No Comments Yet!

Možete biti prvi koji će upisati komentar na ovu objavu

Odgovori

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh