SöviAqua sistem za navodnjavanje

25 veljače, 2014

Repromaterijali, Sovi

0

SöviAqua sistem za navodnjavanje

Drugi proizvod koji Vam štedi Vaše vrijeme i novac u smislu potrošnje vode je specijalni sistem za navodnjavanje kap po kap koji na naše tržište dolazi pod zaštićenim brendom Wonder hedge, što znači Magična živa ograda. Jednostavan je za instaliranje, a i praktičan je za korištenje, štedi vodu do 50% u odnosu na uobičajeni način zalivanja jer u ovom slučaju sva voda koju potrošimo je usmjerena tačno tamo gdje je potrebno biljci, tako da ne dolazimo u situaciju da nepotrebno rasipamo vodu, te da nam dolaze veći računi za plaćanje vode nego što je to potrebno, a samim tim postižemo najbolji efekat i zavidne rezultate u smislu brzine rasta biljke i održavanja vlažnosti zemljišta koji je prijeko potreban npr.: Magičnoj živoj ogradi da bi postigla brzinu rasta kako se prezentira na našim sajtovima, a to je tri metra za 2 godine.

Ovaj sistem za navodnjavanje je dužine 10 metara i u jednom paketu, odnosno sistemu za navodnjavanje dođu svi potrebni nastavci za bilo koje prostorne oblike žive ograde tj. “T” nastavak, “I” nastavak i nastavak za zatvaranje sistema.Sistem-de-picurare-Soviaqua_6465671_1346325461

Sistem se jednostavno navrne na česmu, pruži između sadnica žive ograde, zavrne se na kraju nastavak za zatvaranje sistema, i kada otvorimo česmu na pola bara i napunimo sistem vodom, on na svoje otvore koji su raspoređeni na svakih 10cm počinje puštati vodu “kap po kap” i na taj način racionalno zaljevamo naše biljke i tako postižemo dobar uspjeh i uštedu vode jer sva voda koja isteče odlazi direktno do korijenovog sistema koji naravno upija tu vodu i na taj način biljka raste, a mi dobijamo nove i nove centimetre visine biljke. Sva detaljna uputstva za sve naše proizvode će Vam stići na adresu zajedno s naručenim proizvodima.Sistem-de-picurare-Soviaqua_6465672_1346325462

Detaljnije o našem sistemu:
Za učinkovit rast biljki neophodna je svjetlost, vlažnost tla i hranjive tvari. Ako jedno od pomenutih nije prisutno biljke u našem vrtu ponekad mogu čak i uginuti.
SöviTex prostirka nudi optimalnu pomoć na stvaranju učinkovitog balansa vode ili vlažnosti, ali ako tražite 100% efekat trebali biste koristiti i slijedeći proizvod pod nazivom SöviAqua sistem navodnjavanja “KAP PO KAP” koji je kvalitetniji od drugih i specijalno je napravljen za žive ograde.
Elementi sistema za navodnjavanje SöviAqua razvijeni su tako da pridonosi još bržem rastu naše žive ograde.

Plastične cijevi imaju 1 procjep svakih 10cm dugog crijeva koji čini sistem zajedo sa njegovim nastavcima. Za ovaj sistem ne treba centralni vodni sistem budući da počinje pri pritisku od 0,4 – 0,5 BAR – npr. sistem rezervoara površinske vode je odličan za zalivanje ovim sistemom te ne mora biti odignut naknadno iznad površine zemlje. SöviAqua sistem kap po kap baš kao i SöviTex prostirka su od 10m dužine i dovoljni su za 10m živice.

SöviAqua Paket uključuje:

  • 10m crijeva za navodnjavanje
  • 1 priključak za spajanje na standardne cijevi u vrtu (na česmu/slavinu)
  • jedan kraj za zatvaranje sistema
  • 1 spojni dio za spajanje s više cijevi za navodnjavanje SöviAqua ako je to potrebno
  • priključak – Ovaj element može spojiti dva crijeva za navodnjavanje zajedno. Ne postoji vanjska stezaljka crijeva i nije potrebna kao kod drugih sistema kap po kap.
  • montaža – Ovaj element se može montirati bilo na crijevo za polijevanje i navodnjavanje crijeva bez vanjske stezaljke crijeva.
  • rep – Ovaj dio služi za zatvaranje crijeva za navodnjavanje i također ne zahtjeva vanjsku stezaljku crijeva.

Cijena sistema: 9,80KM/paket (1 paket je dovoljan za navodnjavanje 10 m žive ograde)

Komentari

No Comments Yet!

Možete biti prvi koji će upisati komentar na ovu objavu

Odgovori

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh