nazad na Početnu stranicu

SöviTex prostirka

  • 1 – Copy (2) – Copy – Copy – Copy – Copy
  • Sovitex
  • 02 – Copy (2) – Copy – Copy – Copy – Copy
  • 03 – Copy – Copy – Copy – Copy – Copy – Copy – Copy
  • 03 – Copy (2) – Copy – Copy – Copy – Copy
1 – Copy (2) – Copy – Copy – Copy – CopySovitex02 – Copy (2) – Copy – Copy – Copy – Copy03 – Copy – Copy – Copy – Copy – Copy – Copy – Copy03 – Copy (2) – Copy – Copy – Copy – Copy

SöviTex prostirka

Protiv korova

Dodatne informacije

Vrijedi za tržište

,

Zemlja proizvodnje

Direktna prodaja

Isporuka brzom poštom

Rok isporuke

Plaćanje

,

Opis proizvoda

Održavanjem optimalne vlažnosti zemljišta podstiče se bolji i brži rast Magične žive ograde, te se iz tih razloga preporučuje korištenje SöviTex prostirke. Njena gusta PE tekstura propušta vodu a ujedno daje i mogućnost dobrog provjetravanja kako zemljište ne bi promijenilo PH vrijednost i postalo kiselo. U isto vrijeme spriječava i pojavu korova te štiti zemljište od naglog isparavanja i isušivanja, kao i stvaranja pokorice. Prostirka je istkana od PE vlakna debljine 15-25 mikrona.

Prostirka ne propušta svjetlost do zemljišta oko korijena biljke i na taj način onemogućava klijanje i rast korovskih biljaka. Zbog ujednačene debljine vlakana i ravnomjernog tkanja, omogućeno je ravnomjerno propuštanje vode na svaki kvadratni cm. Prostirka je 60cm široka (upotrebna širina je 40cm), a ivice su ojačane varenjem da se ne bi osipale. Prostirka pojednostavljuje tretman jer ne treba plijeviti, niti okopavati zemljište da bi ste uklonili korov i razbili pokoricu koja se stvara zbog isušivanja.

Kod primjene običnih PE folija na žalost nekad imamo suprotne efekte od onih koje smo očekivali. Iako smo spriječili rast korovskih biljaka, voda se zadržava na površini folije i isparava, umjesto da prodre u zemljiše do korijena biljke. Nekad uzaludno zasiječemo foliju na pojedinim mjestima jer ukoliko je zbog neravnog tla razrez na višem položaju onda se na nižem položaju stvori lokva vode koja ispari umjesto da dopre do zemljišta.

SöviTex prostirka je za ovo pravo rješenje. Voda lako prolazi kroz poroznu tkaninu i održava ravnomjernu vlažnost zemljišta, a u isto vrijeme je omogućena i adekvatna cirkulacija vazduha te spriječeno naglo isparavanje. Nakon orezivanja na 10-15cm dužine, koje se vrši u rano proljeće, prostirku treba krstasto zasjeći, što će omogućiti da se biljka lako i bez oštećenja provuče kroz napravljeni otvor. I u slučaju da smo biljku posadili u jesen, a prostirku postavljamo tek u proljeće, nakon orezivanja na visinu od 10-15cm, postavljamo prostirku duž zasada i krstasto je razrežemo (npr. nožem za tapete ili skalpelom) približno na mjestima postojećih sadnica.

Prosječenu prostirku lako navučemo na red zasada u dužini od 10m. Korisno je fiksirati rubove šljunkom, kamenjem ili zemljom da je jači vetar ne bi digao od tla ili je na rubovima ukopati po nekoliko centimetara.

Cijena: 16,00KM

Prednosti:
1. Nije potrebno plijeviti
2. Čuva vlažnost zemljišta
3. Propušta vodu u zemljište
4. Omogućava optimalnu cirkulaciju vazduha u površinskom sloju zemljišta
5. Doprinosi gustini i stvaranju zdrave, intenzivno zelene boje žive ograde

Imate pitanja u vezi s ovom sadnicom?
[sabai path=”/diskusije/pitanje”]

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SöviTex prostirka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh