• Tibetanski goji – bobice
  • tibetanski-goji-6
  • Tibetanski goji – bobice
  • Tibetanski goji – bobice
Tibetanski goji – bobicetibetanski-goji-6Tibetanski goji – bobiceTibetanski goji – bobice

Goji bobice

Bobičasto voće

Za više informacija posjetite stranicu: Tibetanski Goji

 

SKU: 001 Kategorija:

Opis proizvoda

Goji lat. Lycium barbarum i Lycium chinense – egzotična biljka sa Tibeta unazad nekoliko godina osvaja tržište Amerike i Europe.

Za više informacija posjetite stranicu: Tibetanski Goji

Kineski narod je od davnina govorio o tri biljke života. To su ginseng, vrijesak i goji bobice. U nekoliko pokrajina Kine i područja u Tibetu, ova biljka raste u prirodi kao samonikla i taj dio se zovu Goji pojas i tu je smatraju svetom biljkom. Godinama unazad ova biljka osvaja Ameriku i Evropu i koristi se kako u ishrani tako i u medicini zbog svojih nevjerovatnih sastojaka.

Goji moze narasti od 1 do 3 metra u visinu i najviše mu odgovara alkalno zemljište. Postoji L. chinense koja se najviše gaji na jugu Kine i nešto je niža, a Lycium barbarum na sjeveru i nešto je viša i ima krupniji list. Podnosi visoke temperature ljeti kao i hladne zime sa velikim minusom. Plod je duguljast narandzast veličine od jedan do dva cm. Bobice su prepune sjemenki. Bobice zriju od jula do oktobra i ne beru se već se tresu zbog brze oksidacije. Sušene su slatke mada se mogu jesti i sirove. Od njih možemo praviti i sok ili čaj. U Kineskoj medicini za čajeve upotrebljavaju lišće i koru Goji stabljike.

Za više informacija posjetite stranicu: Tibetanski Goji

Imate pitanja u vezi s ovom sadnicom?
[sabai path=”/diskusije/pitanje”]

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Goji bobice”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nazad na početnu stranicu

nazad na vrh